Val av klinik och kirurg

När man ska göra den här typen av operationer så kan det vara bra om man inte bara slumpar fram klinik och kirurg ur en påse namn som man skakat innan.
 
Ett hett tips är att söka på nätet. Jag har fått oumbärligt mycket hjälp av plastikoperationsforum.se. I skrivande stund finns det inget svenskt forum på nätet som kan mäta sig med den sidan. Där har jag kunnat söka kliniker, kirurger, kolla bilder och ta del av människors personliga erfarenheter och tips.
 
Jag gjorde såhär när jag gallrade ut kliniker och kirurger som skulle kunna vara aktuella för mig: 
  1. Jag funderade på vilken stad jag skulle kunna sträcka mig till att åka till. Bestämde mig tidigt för att hålla mig till Göteborg. Jag bor här, har två barn och jag vill ha nära till kliniken ifall jag skulle vilja/behöva åka in extra. Det är en trygghet för mig.
  2. När jag bestämt det fanns det egentligen bara två kliniker att välja mellan: Akademikliniken och Art Clinic. 
  3. Jag tog ett anteckningsblock och kollade igenom plastikkirurgerna på dessa ställen en efter en. Hittade jag bilder på bukplastiker dom utfört på plastikoperatonsforum.se eller google så antecknade jag den användarens namn/sidans adress för att kunna kolla senare.
  4. Jag kollade priser på klinikernas hemsidor samt kollade hur bra rykte kliniken har. Till exempel: hur bra har människor bemötts ifall komplikationer uppstått? I mitt fall tyckte jag att det såg bättre ut för Art Clinic. 
  5. Jag valde en kirurg som jag tyckte verkade bra utifrån tidigare anteckningar (se punkt tre) och bokade tid för konsultation.
KONSULTATIONEN - så var min
Konsultation är en chans att träffa kirurgen och diskutera möjligheter, svårigheter och risker med en operation. Min kirurg verkade ganska uttråkad och ostimulerad på konsultationen. Han var trevlig och svarade på alla mina frågor, men det märktes att konsultationer kanske inte var hans arbetshöjdpunkt på dagen.
 
Vad som fick mig att gilla honom var att han under några ögonblick lyste upp under konsultationen, och det var när han pratade om själva operationen. Han använde ord som typ "roligt" om att lägga bra snitt eller nåt och jag såg att han tycker om det han gör.
 
Det viktiga är att kirurgen är skicklig och tycker om det den gör, inte att den älskar att göra 100 konsultationer i veckan där den måste säga ungefär samma saker varje gång. 
 
Jag tycker att man kan likna det lite grann med en kärlek till schäfrar. Tänk dig att du älskar schäfrar och är specialist när det kommer till schäfrar. Du älskar att leka med dom, uppfostra dom, ge dom pälsvård och what not. Hur stor din passion fär schäfrar än är, så kommer det nog en tid i din schäferkarriär då du inte på längre kan prata grundläggande fakta om schäfrars kroppshållning för folk för 1000 gången, utan att se lite ostimulerad ut.
 
Så jag valde honom. Han hade gott rykte på nätet och det kändes rätt så jag bokade honom för operation. 
 
MITT VAL AV KLINIK OCH KIRURG
Jag valde dr Per Windh på Art Clinic i Göteborg enligt utgallringstekniken jag skrivit om ovan. En annan anledning till att jag valde honom var för att han hade en tid till konsultation som passade mig. 
 
Några frågor? Feel free att fråga.
1 Anonym:

skriven

Hur blev ditt resultat?

Svar: är väldigt nöjd!
Britney

Kommentera här: