Trångt i bukplastik-magen i vecka 27, får svimningskänslor #gravid

Hej svej!
 
Nu var det länge sen som jag skrev så jag tänker att jag skippar småpratet och går pang på rödbetan: min bukplastikopererade underbara fina gravidmage. 
 
Jag är just nu i vecka 27 av graviditeten och jag kan med glädje berätta att jag mår bra,
även fast trängseln i magen tycks resultera i något som kallas vena cava-syndrom. 
 
Vena cava-syndrom innebär kort sagt att livmodern trycker mot en ven som ligger mot ryggraden och det här blockerar blodet att strömma på ett fritt sätt genom hjärtat. Det är inte alls så farligt som det kanske låter, men det är obehagligt när det händer och då det händer så måste jag lägga mig ner och vila.
 
Här kan ni läsa mer om det, det är en tjej som har bloggat bra om det (jag har hittills inte svimmat utan blir yr, andfådd, får ibland hjärtklappning och blir allmänt besvärad). 
 
Det här har jag inte lidit av alls tidigare graviditeter och för mig är det helt uppenbart att det beror på att det är mycket trängre i magen den här gången. Magmusklerna delar ju inte på sig nu. Värst är det en stund efter att jag ätit. Då blir det extra trångt i magen. 
 
Det här är inget som oroar mig särskilt utan jag tror att magen kommer töja ut sig allt eftersom och barnmorskan sa också att livmodern kommer att sjunka ner och då kommer barnet få mer plats. Men jag tänker att detta kan vara bra information för er som undrar hur bukplastik kan påverka en graviditet. 
 
I övrigt så mår jag riktigt bra. Vikten går spikrakt uppåt (har gått upp 7 kg) men det hade kunnat vara värre :) 
 
Här får ni två bilder. Bilderna är tagna nu i v27. 
 
 
Som ni ser är magen inte särskilt stor. Jag har inte fått några nya bristningar utan alla bristningar som man kan se är gamla. och jag måste säga att bristningar inte besvärar mig ett dugg. Det har de aldrig gjort. På nedre bilden kan man skymta ärret på båda sidor. På vänster sida går ärret lite högre upp och är lite mer synligt än höger sida. Men ändå inte särskilt synligt om jag får säga det själv :) 
 
Hör av er om ni skulle ha några frågor.